Speculaas

Hier vind u een lijst van ons aanbod speculaas & honingkoek.



Ambachtelijke speculaas

Al onze speculaas word zelf gemaakt volgens onze eigen originele recepten.


-Speculaas mannetjes

Onze originele speculaas, harde mannetjes, met tarwebloem.


-Dikke speculaas (winterperiode)

Onze originele speculaas dikker uitgerold, waardoor deze speculaas zachter is.


-Gevulde speculaas met marsepein (winterperiode)

Onze dikke speculaas gevuld met marsepein.


-Speltspeculaas

Bij deze speculaas is ons originele recept gebruikt, maar de tarwebloem wordt vervangen door speltbloem. Het zijn harde speculaasmannetjes.


-Boterspeculaas (winterperiode)





Ambachtelijke honingkoek

Volgens het recept van de abdij van Tongerlo


Honingkoek bestaat al heel lang, de exacte periode waarin het ontstaan is, is moeilijk te achterhalen. Lange tijd geleden bakte men in het oude Egypte al een koek met granen, honing en specerijen.

Ook de oude Grieken maakten al een soort honingkoek. Bij het begin van de middeleeuwen werd honingkoek gebakken in de kloosters.

Het was de Kerk die de honingkoek populair maakte. Honingkoek wordt vaak ook peperkoek of ontbijtkoek genoemd.


Deze Tongerlose honingkoek is gemaakt in onze bakkerij met het originele recept van de Norbertijnenabdij van Tongerlo.


 








Onze markten


U kan ons wekelijks vinden op deze markten...


Het broodmieke:


Maandag: Brasschaat (voormiddag)


Dinsdag: Duffel (voormiddag)


Woensdag: Haacht (namiddag)







Het Broodboerinneke


Dinsdag: Schilde (voormiddag)


Woensdag: Westerlo (voormiddag)


Donderdag: Aarschot (voormiddag)


Zaterdag: Turnhout (voormiddag)