Bakkerij

&

 

Broodmieke

 

Broodboerinneke

Heerlijk vers, heerlijk ambachtelijk...

Broodsoorten

Al onze broden worden dagelijks vers gebakken. Je kan deze perfect invriezen.,

 

-Lang licht grof

Licht grijs brood, langwerpig en fijngemalen. (tarwe)

 

-Lang wit

Wit brood, langwerpig. (tarwe)

 

-Boere grof

Rond licht grijs brood, fijngemalen. (tarwe)

 

-Boere wit

Rond wit brood. (tarwe)

 

-Melkbrood

Wit sandwichbrood, heel mals.

 

-Spelt 70%

Grijs brood met 70% spelt en 30% tarwe, fijngemalen.

 

-Spelt 100% (in bruin en ook wit)

Spelt 100% bruin: zuiver speltbrood, gemaakt met speltmeel, zonder tarwe.

Spelt 100% wit: zuiver speltbrood, gemaakt met speltbloem, zonder tarwe.

 

-Volkoren

Grijs brood, met de hele tarwekorrels. (tarwe)

 

-Rogge

Donker brood met 70% rogge en 30% tarwe, vast brood, fijngemalen.

 

-Zemelen

Donker brood met tarwezemelen, vezelrijk. (tarwe)

 

-Pompoenpit

Donker brood met pompoenpitmeel, pompoenpitten en tarwemeel.

 

-Grof energie (spelt - tarwe - rogge)

Grijs, langwerpig brood met spelt-, rogge- en tarwemeel, fijngemalen

 

-7-granen

Donker brood met 7 verschillende graansoorten, grof, vast brood.

 

-4 seizoenen

Donker brood met 4 verschillende granen fijngemalen en zonnebloempitten.

 

-Multigranen

Donker brood, zeer grof met veel zaden en granen zoals tarwebloem, sojazemelen, zonnebloempitten, lijnzaad, sesam, tarwezemelen en maanzaad, vast brood, vezelrijk.

 

-Haverzemelen

Licht grijs-gelig brood met haverzemelen en tarwe, fijngemalen.

 

-Zuurdesembrood:

Zuurdesem bruin: donker brood met spelt, haverzemelen en een beetje tarwe, beperkte hoeveelheid gist (15%), met zuurdesem.

Zuurdesem wit: wit brood met roggebloem en tarwebloem, beperkte hoeveelheid gist (15%), met zuurdesem.

 

Zuurdesem- of desembrood is brood waarvan het deeg niet met gist is gerezen, maar met zurig deeg als rijsmiddel. De bakker maakt een dun beslag van meel en water en laat dat rusten. Na een paar dagen ontwikkelt zich de gewenste "microflora" van bacteriën en gisten. Deze doen het beslag opborrelen en een fris-zure geur verspreiden. Bij het deeg maken wordt iets van dit verzuurde deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Het allereerste brood, ongeveer 1500 jaar voor Christus, werd op deze manier gebakken. Door de lange rijstijd heeft desembrood een bijzondere, volle, rijpe smaak. Desembrood is wat steviger dan gistbrood (gist geeft meer volume aan een brood).

 

-Abdijbrood (grijs/wit) (1,6 kg)

Ons abdijbrood wordt zoals vroeger op een stenen vloer gebakken in de oven. Het is een brood van 1,6 kg. Het wordt gemaakt in het grijs en in het wit. (tarwe).

 

-Jagersbrood

Jagersbrood bruin: roggemeel en tarwemeel.

Jagersbrood wit: roggebloem en tarwebloem.

 

Het deeg van dit jagersbrood krijgt een langere rusttijd waardoor het brood een veel rijkere en rijpere smaak krijgt.

 

In onze bakkerij wordt geen glutenvrij brood gebakken. Wij hebben geen glutenvrije omgeving. Voor glutenvrije producten gaat men best naar een dieetwinkel of naar andere gespecialiseerde zaken.

Voor vragen kan u natuurlijk wel altijd bij ons terecht. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

Onze markten

 

U kan ons wekelijks vinden op deze markten...

 

Het broodmieke:

 

Maandag: Brasschaat (voormiddag)

 

Dinsdag: Duffel (voormiddag)

 

Woensdag: Haacht (namiddag)

 

Zaterdag: Leuven (hele dag, Brusselsestraat, Parijsstraat)

 

 

 

 

Het Broodboerinneke

 

Maandag: Heist o/d Berg (voormiddag)

 

Dinsdag: Schilde (voormiddag)

 

Woensdag: Westerlo (voormiddag)

 

Donderdag: Aarschot (voormiddag)

 

Zaterdag: Turnhout (voormiddag)

Broodmieke

Mieke Slootmaeckers

0478/79.43.62.

BE 0831.941.779.

 

 

Broodboerinneke

Silke Slootmaeckers

0478/79.43.54

BE 0822.725.987

 

© Broodmieke - Broodboerinneke